De buitenruimte inrichten met een Vereniging van Eigenaren

Verenigingen van eigenaars (VvE’s) spelen een essentiële rol in het beheer van gedeelde woongebouwen en omgevingen. Een aspect dat vaak centraal staat, maar soms over het hoofd gezien wordt, is de buitenruimte: de tuinen, perken en groenvoorzieningen die een wezenlijk onderdeel vormen van het complex. Het ontwerpen, aanleggen en onderhouden van deze gedeelde buitenruimtes is van groot belang voor de levenskwaliteit van de bewoners. Een groene buitenruimte draagt bij aan een gezondere leefomgeving. 

De verantwoordelijkheden van een VvE 

Een VvE is verantwoordelijk voor het beheer van gemeenschappelijke ruimtes, waaronder de buitenomgeving. Dit omvat vaak groenvoorzieningen, tuinen, paden en andere gedeelde buitenruimtes. Het onderhoud van deze gebieden is essentieel voor de algehele uitstraling, veiligheid en levenskwaliteit van het complex.  

Hoe een Tuinontwerper en Hovenier een VvE kan ondersteunen 

Er zijn een aantal manieren waarop wij als ontwerper en hovenier van toegevoegde waarde kunnen zijn: 

  • Een ontwerp op maat: we begrijpen dat elk complex uniek is, het ontwerpen van buitenruimtes op maat, rekening houden met de behoeften en wensen van de bewoners, de aanwezige omgevingssituatie en bouwkundige mogelijkheden kunnen we op maat invullen.  
  • Regelmatig onderhoud: een regelmaat in het onderhouden van de buitenruimte voorkomt grote achterstallige klussen of ongeregeldheden. Door tijdig in te grijpen voorkom je problemen, of los je deze snel op zodat deze tot zo min mogelijk gevolgen leiden. De tuinen en buitenruimtes zien er het hele jaar door aantrekkelijk en netjes uit. Dit omvat bijvoorbeeld grasmaaien, beplanting onderhouden en snoeien en onkruid bestrijden.  
  • Budget en tijd efficiëntie: ons doel is om niet alleen kwalitatief hoogwaardige diensten te leveren, maar ook kosten efficiënt te werken. Dit betekent dat we streven naar duurzame oplossingen binnen het beschikbare budget en tijdskader van de VvE.  
  • Advies en Consultatie: We staan klaar om VvE’s te adviseren over groenbeheer, tuinontwerp en de mogelijkheden hierin, en het maken van duurzame keuzes. Van de juiste passende beplanting tot het toepassen van wensen en verbeteren van de algehele buitenomgeving, we helpen en adviseren hier graag in. 

Met het ontwerpen en onderhouden van de buitenruimtes gaan we een gezamenlijk partnerschap aan, waarin we bijdragen aan het verbeteren van de kwaliteit van het leven voor alle bewoners.  

Voor Tuinonderhoud hebben we diverse mogelijkheden, waarbij het de keuze aan de VvE is hoeveel werk er uit handen genomen kan worden. We hebben hiervoor standaard onderhoudspakketten:  

  • Het COMFORT pakket, waarbij 1 keer in het jaar het onderhoud grondig wordt uitgevoerd, vaak in het voorjaar 
  • Het RELAX pakket, hierbij worden alle voorjaarswerkzaamheden gedaan en komen we nog eens extra langs in de hagen te snoeien, ook bemesting van de tuin wordt meegenomen 
  • Het ONTZORGD pakket, hierbij wordt het onderhoud geheel verzorgt en komen we regelmatig langs, zodat de tuin er jaarrond netjes bijligt.  

Uiteraard kunnen we samen de tuin onderhouden, dit kan zowel bij een van bovenstaande pakketten, als bij een pakket op maat. U of meerdere geïnteresseerden kunnen altijd met ons meehelpen of meekijken, zodat u zelf de kennis krijgt hoe de tuin het beste mooi te houden. Als u een andere manier wenst van samenwerken, bespreken we de mogelijkheden graag samen.  

Groen is gezond 

Groene ruimtes bieden een scala aan voordelen voor de gezondheid. Allereerst dragen ze bij aan het verminderen van stress en het bevorderen van ontspanning. Een goed onderhouden tuin dient als een oase van rust, waar bewoners kunnen ontsnappen aan de dagelijkse drukte.  

Daarnaast spelen groene ruimtes een essentiële rol bij het verbeteren van de luchtkwaliteit. Planten absorberen schadelijke stoffen en produceren zuurstof, wat de luchtkwaliteit in de directe omgeving verbetert. Bovendien stimuleren groene omgevingen beweging en activiteit. Een aangename buitenruimte moedigt bewoners aan om te wandelen, te genieten van buitenactiviteiten of zelfs simpelweg buiten te ontspannen, wat bijdraagt aan een actievere levensstijl. 

Het creëert een gevoel van saamhorigheid en verbondenheid onder de bewoners. Daarnaast draagt het bij aan een aantrekkelijke leefomgeving, waar de waarde van het onroerend goed kan verhogen. 

Conclusie  

VvE’s kunnen aanzienlijk profiteren van een betrouwbare partner op het gebied van tuinontwerp, aanleg en onderhoud. Door het bieden van op maat gemaakte oplossingen en diensten, draagt een tuinontwerpen en hovenier bij aan het creëren van aantrekkelijke, goed onderhouden buitenruimtes die het leefgenot van bewoners verbeteren en waardevoller maken. Het gaat niet alleen om groenbeheer, maar om het creëren van een leefomgeving waar bewoners trots op kunnen zijn.  

Hulp nodig? Neem dan contact op met ons, stel de vragen die u heeft, we helpen u graag!

Geef uw tuin de aandacht die ze verdient.

Benieuwt wat wij voor u kunnen betekenen? Vul dan snel ons contactformulier in en wij nemen contact met u op.

Vul hier uw naam in
Vul hier uw adres in
Vul hier uw woonplaats in
Vul hier uw telefoonnummer in
Waar gaat het over? *
Geef aan wat het onderwerp van uw bericht is
Laat hier uw bericht achter?
Bedankt voor uw bericht, wij gaan ermee aan de slag!
Oeps..Er is iets fout gegaan, probeer het nogmaals.
Bedankt voor uw bericht en de interesse in Florissant tuinen.
OEPS! Er is iets mis gegaan, probeer het opnieuw. Mocht het wederom niet lukken kun u contact opnemen per mail; sem@florissanttuinen.nl