Inflatie, Stijgende kosten en Kwaliteit in Tuinontwerp, Tuinaanleg en Tuinonderhoud 

Als hovenier en tuinontwerper zijn we ons bewust van de voortdurende veranderingen die een impact hebben op de kosten en het budget voor het aanleggen van tuinen. De huidige situatie, waarin inflatie iets daalt maar grondstoffen nog steeds kostbaar zijn en ook loonstijgingen waarschijnlijk, staan we voor de uitdaging van het leveren van kwaliteit tegen betaalbare prijzen. In plaats van onnadenkend de kosten door te berekenen, richten we ons op creatieve oplossingen om de kwaliteit te handhaven en tegelijkertijd efficiënt met de kosten om te gaan.  

Effecten van stijgingen op kosten Tuinaanleg 

De stijgende kosten van grondstoffen, arbeid en algehele inflatie hebben onvermijdelijk gevolgen voor de aanleg van tuinen. Deze prijsstijgingen kunnen leiden tot hogere offertes voor ontwerp, aanleg en onderhoud. Materialen zoals hout, bestrating, planten en overige benodigdheden worden duurder, terwijl ook de lonen van medewerkers naar verwachting zullen stijgen.  

Onze oplossingsgerichte aanpak 

We denken zowel ‘op kantoor’ als ‘in de tuin’ mee over de mogelijkheden waarbij we kostenstijgingen kunnen voorkomen of verminderen. Hierbij omarmen we ideeën van de klant en bekijken we graag samen de mogelijkheden. Bestaande bestrating kan worden hergebruikt bijvoorbeeld. Een andere optie is dat klanten zelf al een deel van de werkzaamheden willen verrichten, zoals het leeghalen van een tuin bij nieuwe aanleg.  

  • Mede in het kader van duurzaamheid en door trends op de tuinbeurzen en tentoonstellingen hebben we aandacht voor het hergebruiken van materialen. Hiermee kunnen we niet alleen kosten besparen in aanschaf, maar ook de duurzaamheid bevorderen.  
  • Door ons werkproces te optimaliseren en zo efficiënt mogelijk te werken, kunnen we kosten besparen. Dit omvat zorgvuldige planning, minimaliseren van verspilling en het efficiënt inzetten van arbeidstijd.  
  • Een van onze prioriteiten is het selecteren van materialen die duurzaam en kosten efficiënt zijn, zonder hierbij concessies te doen aan kwaliteit. We zoeken betaalbare alternatieven die voldoen aan gewenste esthetiek en duurzaamheid.  
  • We streven naar een open en eerlijke communicatie over de kosten en offertes. In een offerte laten we in een uitgebreide specificatie zien hoe de kosten opgebouwd zijn. Ook houden we hier in principe bij voorbaat rekening met aanstaande prijsverhogingen, waarbij we zoveel mogelijk voor de verhoging proberen spullen in te kopen tegen de lager geldende prijzen.  
  • We kijken graag samen met de klant, waar kunnen we mee helpen, wat wil en kan de klant zelf. Bijvoorbeeld in het onderhoud, dit kunnen we samendoen. Hierbij kunnen we klanten tips geven en uitleg, waardoor er minder werk is wat door ons gedaan hoeft te worden.  Daarnaast hebben we verschillende standaard Tuinonderhoudspakketten, of kunnen we onderhoud op maat leveren. 

Kwaliteit behouden tegen redelijke prijzen 

Hoewel de kosten stijgen, blijven we vasthouden aan onze toewijding om kwaliteit te leveren. We geloven dat hoogwaardige tuinaanleg niet noodzakelijkerwijs hand in hand hoeven te gaan met exorbitante prijzen. Kwaliteit brengt echter wel kosten met zich mee, maar deze houden we zo eerlijk en transparant mogelijk. Daarnaast proberen we met creatieve en oplossingsgerichte benadering tegemoet te komen aan de mogelijkheden van een klant. We willen samen met klanten prachtige, hoogwaardige tuinen ontwerpen, aanleggen en onderhouden, terwijl we tegelijkertijd ons bedrijf financieel gezond willen houden door de kosten zo efficiënt mogelijk te beheren. Met onze focus op duurzaamheid, hergebruik en efficiëntie, streven we ernaar om betaalbare oplossingen te bieden zonder in te leveren op kwaliteit.  

Hulp nodig? Neem dan contact op met ons, stel de vragen die u heeft, we helpen u graag!

Geef uw tuin de aandacht die ze verdient.

Benieuwt wat wij voor u kunnen betekenen? Vul dan snel ons contactformulier in en wij nemen contact met u op.

Vul hier uw naam in
Vul hier uw adres in
Vul hier uw woonplaats in
Vul hier uw telefoonnummer in
Laat hier uw bericht achter?
Bedankt voor uw bericht, wij gaan ermee aan de slag!
Oeps..Er is iets fout gegaan, probeer het nogmaals.
Bedankt voor uw bericht en de interesse in Florissant tuinen.
OEPS! Er is iets mis gegaan, probeer het opnieuw. Mocht het wederom niet lukken kun u contact opnemen per mail; sem@florissanttuinen.nl